Skrevet: 31.08.2014 19:43 © www.lullapus.blogg.no


Nå er jeg gått over til nesten 100% veganmat, og jeg elsker det! Jeg elsker jo å stå på kjøkkenet, så at mye av maten må lages fra bunn gjør meg ingenting!

I går lagde jeg denne lasagnen for andre gang og denne gangen ble den mye bedre. Til og med A synes at den var god, og han er ikke fan av veganmat!

Ingredienser til en stor form:

- 1 pakke soyafarse (jeg brukte soy4you, lag til som pakken henviser)

- 1 stor hakket løk

- 4 hvitløksfedd presset

- 1/2 beger Tofutti kremost naturell

- 2 store gulrøtter revet

- 1-2 bokser hakkede tomater (gjerne ferdig krydret)

- 1 glass pastasaus (jeg brukte Dolmio)

- 1 ss pizzakrydder

- Annet krydder etter smak (jeg brukte salt, pepper, hvitløkspulver og chilipulver)

- 1 pk speltlomper (Du kan bruke pasta hvis du vil, men jeg brukte lomper pga. allergi)

"Ostesaus"/Becamélsaus:

- 3ss vegansk margarin

- 4ss hvetemel

- 1l soyamelk usøtet

- 1/2 ts muskat

- 1ts salt

- 1/2 ts pepper

- 4ss næringsgjær, dette for å gi ostelignende smak (jeg bruker Bjäst)

"Kjøttsaus":

Stek hvitløk og løk i olje. Hvis du bruker frossen farse, stek den også nå.

Tilsett resten av ingrediensene og la alt småkoke i en halvtimes tid, eller lenger. Bruker du soy4you, tilsett denne de siste 5min slik at den får blitt blandet inn.

Hvit saus:

Smelt smøret i en gryte, tilsett melet og visp godt. Ha i soyamelken litt etter litt ellers klumper den seg!

Når all melken er tilsatt kan du ta i krydderet og næringsgjæret. La småkoke i 5min. Rør hele tiden for ellers brenner den seg fort!

Ta frem en stor ildfast form. Legg kjøttsausen i tynt lag i bunn, ta over hvit saus og legg på 4 speltlomper fordelt utover. Gjenta en gang til og avslutt med kjøttsaus og hvit saus på toppen. Denne blir ett slags "ostelokk".

Stek midt i ovnen på 200grader i ca 20 min, til ostelokket har stivnet.

Server med salat, lyse rundstykker eller det du vil.

Jeg stekte lyse rundstykker, smørte med vegansk smør og krydret med hvitløkspulver. :-)



0 kommentarer på "VEGAN-LASAGNE"




Kommentarer


Legg igjen en hilsen



Navn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits