Skrevet: 02.03.2015 17:14 © www.lullapus.blogg.no


Nå i mars måned er det "vegansk vår" som er arrangert av Norsk Vegansamfunn. Det er jo kjempe gøy! Jeg vet om flere vegetarianere som vil prøve en hel måned som veganer.

Jeg spiser nesten bare vegansk, men av og til noen unntak. Fisk kan forekomme en sjelden gang, så jeg kan vel heller kalle meg for "pesceterianer".

Men! I mars blir det bare vegansk! Og jeg har startet måneden med en juice-detox! Juicing er jo så vegansk som det kan bli, og kjøper du økologisk i tillegg får du en stjerne i boken.

Jeg har lastet ned appen til Carina Hultin Dahlmann som heter "3 dagers juice detox" som jeg skal bruke de neste tre dagene.

Fra appen:

" Ordet detox brukes gjerne når målet er å rense kroppen og organene for giftstoffer, men for meg betyr ordet «detox» mer enn dette. En detox er like mye en rensing av sinnet og det mentale og ikke minst en endring av dine usunne matvaner og andre avhengigheter. Planen min er enkel og sammensatt på en sunn måte som du fint kan gjennomføre 1- 4 ganger i året."

Målet mitt er å få en utrensing både psykisk og fysisk. Jeg tror det vil gjøre godt for hele kroppen og hodet å få renset opp innvendig.

Det er 4 måltider per dag. Jeg skal lage dobbel porsjon av to juiceoppskrifter så det blir lettere å ta med seg. I tillegg tar jeg kosttilskudd av aloe vera gel, og plantebasert omega 3, 6 og 9.

Dagens frokost og lunsj er:

1 stk. hjertesalat

1 eple

½ lime uten skall

3 cm ingefær

1 stor gulrot

1/3 grønn squash

Godsaker i juicen: Hjertesalat er rik på kalium, vitamin A og K og antioksidanter. Sammen med leverrensende, styrkende og basedannende lime, ingefær og squash er dette en superjuice. Gulrøtter er rike på betakaroten som virker som en antioksidant og som også fremmer en fin brun farge i huden ved moderat soling.

Middag og kvelds blir juicesmoothie:

1/5 ananas

1 eple

1 gulrot

1 håndfull spinat

1/3 sitron

3 cm ingefær

1 håndfull med frosne skogsbær

Slik gjør du: Juice alle ingrediensene med unntak av bærene. Tilsette juice og bær i blender og blend til glatt.

Godsaker i juicesmoothien: Ananas inneholder fordøyelses enzymet bromelaine og gir en god smak til alle grønne juicer. Spinat er rik på blodrensende klorofyll og energigivende jern. Vitamin C fra bærene vil gjøre at kroppen kan nyttiggjøre seg av jernet i spinaten.

Det er viktig med en lys og lufttett flaske dersom du skal lagre juicen noen timer før du skal drikke den. Jeg lagde alt klart før jeg gikk på jobb, så nå har jeg de stående i kjøleskapet!

Blir du med på vegansk vår i mars? :-)0 kommentarer på "Bli med på VEGANSK-VÅR!"
Kommentarer


Legg igjen en hilsenNavn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits