Skrevet: 24.03.2015 20:12 © www.lullapus.blogg.no


Du hadde vel aldri trodd det gikk an å lage marengs uten eggehvite, hadde du?

Der har nemlig mine fellow-veganfriends vert lure og funnet ut at det kan lages av kikert-lake! Say whaaaaat!?

Du trenger:

1 dl lake fra kikerter

1ts sitronsaft

80g melis

2ts vaniljesukker

Begynn med å vispe laken til den begynner å stivne. Ta så i sitronsaft og visp litt til. Ta så i resten av ingrediensene og pisk til den er luftig og stiv, og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut. (Akkurat som med vanlig eggehvite!)

Fordel som små topper på bakepapir på stekebrett, og sett i ovnen på 100*C i ca 1 1/2 time.

Nyt sprø og luftige marengs!

Nytes med god samvittighet, siden det ikke kommer fra høna :-)

Ooooog når du først har åpnet en boks med kikerter, hvorfor ikke lage hummus av det? Jeg brukte oppskriften til Jamie Oliver, og puttet rødvebeter oppi for litt ekstra smak og en flott farge!

Oppskrift (engelsk):

Basic hummus recipe

2 x 400g cans of chickpeas (reserve the liquid and a few chickpeas for decoration)

4 tsp tahini

2 garlic cloves, crushed

1 tsp crushed sea salt

6 tbsp quality extra virgin olive oil (plus extra for drizzling)

3½ tbsp freshly squeezed lemon juice

Paprika (optional)

Coriander or parsley leaves (optional)

Read more at http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/best-basic-hummus-recipe/#dS12IJUakTkl5HlC.99

Fresh! Kjempe digg pålegg til skiven! Nam!



1 kommentarer på "Egg-fri marengs??"




Kommentarer

det så godt ut :)

24.03.2015, kl.21:22 URL: http://iselinrenee.blogg.no

Legg igjen en hilsen



Navn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits