Skrevet: 24.03.2015 20:12 © www.lullapus.blogg.no


Du hadde vel aldri trodd det gikk an å lage marengs uten eggehvite, hadde du?

Der har nemlig mine fellow-veganfriends vert lure og funnet ut at det kan lages av kikert-lake! Say whaaaaat!?

Du trenger:

1 dl lake fra kikerter

1ts sitronsaft

80g melis

2ts vaniljesukker

Begynn med å vispe laken til den begynner å stivne. Ta så i sitronsaft og visp litt til. Ta så i resten av ingrediensene og pisk til den er luftig og stiv, og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut. (Akkurat som med vanlig eggehvite!)

Fordel som små topper på bakepapir på stekebrett, og sett i ovnen på 100*C i ca 1 1/2 time.

Nyt sprø og luftige marengs!

Nytes med god samvittighet, siden det ikke kommer fra høna :-)

Ooooog når du først har åpnet en boks med kikerter, hvorfor ikke lage hummus av det? Jeg brukte oppskriften til Jamie Oliver, og puttet rødvebeter oppi for litt ekstra smak og en flott farge!

Oppskrift (engelsk):

Basic hummus recipe

2 x 400g cans of chickpeas (reserve the liquid and a few chickpeas for decoration)

4 tsp tahini

2 garlic cloves, crushed

1 tsp crushed sea salt

6 tbsp quality extra virgin olive oil (plus extra for drizzling)

3½ tbsp freshly squeezed lemon juice

Paprika (optional)

Coriander or parsley leaves (optional)

Read more at http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/best-basic-hummus-recipe/#dS12IJUakTkl5HlC.99

Fresh! Kjempe digg pålegg til skiven! Nam!
Skrevet: 12.03.2015 18:24 © www.lullapus.blogg.no


Alpro har mange varianter av yogurt, og nå har de kommet med en ny! Kokos yogurt!

Den er ikke så søt, men har en herlig kokos smak!

Her med blåbær og mørk sjokolade fra IKEA. (De med 60% og 70% kakao er vegansk!)

Nytes i sofaen med god samvittighet :-)

#vegansk #dessert #melkefri #kokos #alpro
Skrevet: 04.03.2015 19:31 © www.lullapus.blogg.no


Siste dag med juice! Hadde egentlig tenkt å ta en dag ekstra, men i dag er jeg sulten og trøtt og det er ikke helt optimalt på kveldsskift. Så i morgen blir det mat <3

Dagens frokost/lunsj:

100 gram blandet salat (mixed greens)

2 cm fersk ingefær

1 pære

1/3 sitron

½ rødbete

Godsaker i juicen: Bitterstoffer stimulerer magesyre som også hindrer uønskete bakterier og virus i kroppen vår. Bitterstoffer stimulerer også leveren til å produsere mer galle, og galleblæren til å sende ut mer galle. Dette gjør at vi kan fordøye fett bedre. Desto eldre vi blir desto viktigere er det å spise bitter mat da evnen til å skille ut fordøyelsessafter går ned. Juicen er også rik på antioksidanter, og leverrensende egenskaper fra både rødbeter og sitron. Ingefær inneholder blant annet gingerols som styrker immunforsvaret og diverse salat- typer er rik på klorofyll, antioksidantene lutein and zeaxanthin, vitamin A og K, som blant annet er viktig for koagulering av blodet.

Dagens middag/kvelds:

2 umoden kiwi (med eller uten skall)

1 gulrot

3 cm ingefær

1/5 squash

¼ sitron

Godsaker i juicesmoothien: Enzymer, vitamin C og A, magnesium, gingerols, antioksidanter, fosfor, kalium, betakaroten.

Tips*

Kiwi kan juices enten med eller uten skall, men mange reagerer med klø i hals og svelg ved inntak av skallet. Kiwi bør heller ikke blendes da knusing av frøene gir en veldig sterk, bitter smak. Derfor er den perfekt til juicing!

Jeg har en banan på lur som jeg skal unne meg i løpet av kvelden. Det er SOS våpenet mitt dersom blodsukkeret faller og jeg blir trøtt. Har ikke brukt det de andre dagene, så det kan komme greit med i dag! Ellers er avokado eller urtete en måte å få sultfølelsen vekk når du er på detox!

Jeg ville belønne meg selv etter endt detox (unnskyldninger, hehe) så i dag tok jeg en ny piercing, wii!

Smiley-piercing! Wii. Yolo!

Ha en fin onsdagskveld videre! :-)
Skrevet: 03.03.2015 17:21 © www.lullapus.blogg.no


Disse to dagene går faktisk veldig bra! Jeg har vert litt småsulten dersom jeg ser andre spiser, men jeg drikker litt vann og tenker at nå er det bare én dag til med juice, så kan jeg gå helgen i møte med god samvittighet :-)

Dagens frokost/lunsj:

10 stykker hele sukkererter

2 buketter med brokkoli

1/4 ananas

1/3 sitron uten skall

2 cm ingefær

Godsaker i juicen: Sukkererter er rike på proteiner og inneholder også vitamin A, B, C og K-vitaminer og mineralene fosfor, jern og kalium. De virker rensende på kroppen og sammen med ingefær og brokkoli er dette en juice som virkelig styrker kroppen!

Middag/kvelds:

½ avokado

2 epler

1/3 sitron

3 cm ingefær

1/3 sitron

1/5 agurk

1 gulrot

Slik gjør du: Juice alle ingrediensene med unntak av avokadoen. Tilsette juice og avokado i blender og blend til glatt.

Godsaker i juicesmoothien: Avokado og agurk er rike på kalium som er et mineral som er veldig viktig med tanke på blodtrykket og dermed hjerte -og karlidelser. Personer med høyt blodtrykk bør spise et kosthold som er rikt på dette mineralet da det senker blodtrykket. Kalium er også viktig for kroppens PH-verdi og er basedannende.

Kroppen kjennes ganske bra ut sålangt, og det er deilig! Jeg er ikke utslitt eller dårlig humør. Helt tipp topp!

Ha en fin tirsdagskveld!
Skrevet: 02.03.2015 17:14 © www.lullapus.blogg.no


Nå i mars måned er det "vegansk vår" som er arrangert av Norsk Vegansamfunn. Det er jo kjempe gøy! Jeg vet om flere vegetarianere som vil prøve en hel måned som veganer.

Jeg spiser nesten bare vegansk, men av og til noen unntak. Fisk kan forekomme en sjelden gang, så jeg kan vel heller kalle meg for "pesceterianer".

Men! I mars blir det bare vegansk! Og jeg har startet måneden med en juice-detox! Juicing er jo så vegansk som det kan bli, og kjøper du økologisk i tillegg får du en stjerne i boken.

Jeg har lastet ned appen til Carina Hultin Dahlmann som heter "3 dagers juice detox" som jeg skal bruke de neste tre dagene.

Fra appen:

" Ordet detox brukes gjerne når målet er å rense kroppen og organene for giftstoffer, men for meg betyr ordet «detox» mer enn dette. En detox er like mye en rensing av sinnet og det mentale og ikke minst en endring av dine usunne matvaner og andre avhengigheter. Planen min er enkel og sammensatt på en sunn måte som du fint kan gjennomføre 1- 4 ganger i året."

Målet mitt er å få en utrensing både psykisk og fysisk. Jeg tror det vil gjøre godt for hele kroppen og hodet å få renset opp innvendig.

Det er 4 måltider per dag. Jeg skal lage dobbel porsjon av to juiceoppskrifter så det blir lettere å ta med seg. I tillegg tar jeg kosttilskudd av aloe vera gel, og plantebasert omega 3, 6 og 9.

Dagens frokost og lunsj er:

1 stk. hjertesalat

1 eple

½ lime uten skall

3 cm ingefær

1 stor gulrot

1/3 grønn squash

Godsaker i juicen: Hjertesalat er rik på kalium, vitamin A og K og antioksidanter. Sammen med leverrensende, styrkende og basedannende lime, ingefær og squash er dette en superjuice. Gulrøtter er rike på betakaroten som virker som en antioksidant og som også fremmer en fin brun farge i huden ved moderat soling.

Middag og kvelds blir juicesmoothie:

1/5 ananas

1 eple

1 gulrot

1 håndfull spinat

1/3 sitron

3 cm ingefær

1 håndfull med frosne skogsbær

Slik gjør du: Juice alle ingrediensene med unntak av bærene. Tilsette juice og bær i blender og blend til glatt.

Godsaker i juicesmoothien: Ananas inneholder fordøyelses enzymet bromelaine og gir en god smak til alle grønne juicer. Spinat er rik på blodrensende klorofyll og energigivende jern. Vitamin C fra bærene vil gjøre at kroppen kan nyttiggjøre seg av jernet i spinaten.

Det er viktig med en lys og lufttett flaske dersom du skal lagre juicen noen timer før du skal drikke den. Jeg lagde alt klart før jeg gikk på jobb, så nå har jeg de stående i kjøleskapet!

Blir du med på vegansk vår i mars? :-)
Skrevet: 10.11.2014 10:46 © www.lullapus.blogg.no

Skrevet: 20.08.2014 21:36 © www.lullapus.blogg.no


Ah, jeg kan endelig kalle meg fagarbeider med industrimekaniker-fagbrev!

Herregud så deilig! Nå tar jeg langhelg og satser på å bli frisk, våknet full i feber og med tett nese og sår hals. Perfekt på fagprøven. Men det gikk heldigvis bra!

Vi blogges etter hvert! :-)

Skål med champagne! <3
Skrevet: 07.08.2014 19:33 © www.lullapus.blogg.no


Nå har jeg jobbet i Bergen Engines AS i snart to år som lærling. Tiden har gått så fort og jeg har storkost meg og lært mye!

De neste ukene blir det nok ganske stille herfra. Jeg skal snart ha fagprøve og kommer til å bruke mye tid på å forberede meg best mulig. Det vil si rolige helger, og mye lesing og skriving. Håper det er verdt det til slutt!

Etter endt fagprøve blir jeg (forhåpentligvis) industrimekaniker! Fast jobb videre har jeg også fått, så nå gjelder det bare å bestå!

Jeg har i det minste selskap når jeg leser! Susi ligger og sover på fanget <3

Vi snakkes når jeg har litt bedre tid!! :-)
Skrevet: 03.08.2014 14:25 © www.lullapus.blogg.no


En ting som er veldig gøy med ett nytt sted er at vi må finne nye steder å gå på tur. På Lindås hadde vi flere faste steder vi gikk.

I går tok jeg på meg treningstøy, mobil med treningssanger og pulsklokken, og tok en joggetur.

Jeg jogget gjennom Knarvik og til et vann som jeg ikke husker navnet på... Tok to runder rundt vannet, og så hjem igjen. En veldig deilig tur på bare 30min! Den får bli litt lengre nestegang, men føltes veldig godt å jogge igjen etter gammelt!

Men tror dere ikke pulsbeltet mitt sluttet å virke!? Så jeg fikk ikke vite kalorier eller makspuls! Drit kjipt! Må prøve å fikse det til neste gang..

Når jeg kom hjem skulle jeg tøffe meg litt. Fant et tre i hagen, og skulla ta pull-ups. Men så svak som jeg er ble det ingen skikkelige, haha. Så da tok jeg armhevinger istedet. Skulle ta 10 på tærne, klarte bare 8?! Haha, jeg er så svak!! Så nå har jeg nye mål; 10 armhevinger på tærne og 1 pull-up!

Frokost når jeg var ferdig i dusjen:

Semulegrøt lagd på mandelmelk med banan og kanel på og et glass soya-sjokomelk <3 yumyum!

Nå skal neglene lakkes, så en tur til mamma og pappa :-) Ha en fin søndag!
Skrevet: 30.07.2014 20:41 © www.lullapus.blogg.no


Hoppsann! Her er det lengesiden sist jeg skrev noe..

Dere som leser bloggen min har vel fått med dere at jeg og kjæresten min har kjøpt oss hus? Vel, siden sist så har vi flyttet inn i huset og ting har vert i 100 hele tiden. Så begynte jeg på jobb igjen forrige uke, og etter jobb har vi jobbet med oppussing eller i hagen. Så ting har vert hektiske som dere skjønner!

Men nå som ting har roet seg tenkte jeg å skjerpe meg med bloggingen, så håper dere ikke har glemt meg helt!

Legger ved noen bilder fra siste tiden som jeg har delt på instagram. Der oppdaterer jeg litt oftere! @lullapus

Nytt hus, ny pus og ny tattoo! Haha.

Vi blogges! <3

#blogg #hus #flytte #sommer #sommerferie #kattunge #tatovering
Skrevet: 15.05.2014 20:54 © www.lullapus.blogg.no


Dagene flyr jo!
Forrige uke hadde jeg jo bursdag, den ble feiret med en jentetur på byn som ble veldig vellykket!
Søndag hadde jeg kaffi og kakebesøk for familie og svigers. Kjempe koselig!

Jeg fikk også masse fint til bursdagen <3
Blandt annet en treningstights fra Röhnisch! Den er shapingtights som holder inne der det trengs og løfter der det trengs. Jeg har bare brukt den to ganger, så den vil jeg skrive mer om senere!

Ellers, jeg har nettopp kommer hjem fra klatring med noen venninner! Kjempe gøy og kjempe skummelt, jeg er sykt pinglete, haha. Så nå når jeg kom hjem lagde jeg meg verdens beste kvelds, sjokolade-kokoskrem!

Jeg handlet inn sukrin, sukrin+, sukrin gold og sukrinmelis her om dagen, så nå blir det masse sukkerfri baking.

Oppskriften fant jeg på bloggen til Linda Stuhaug, og den er selvfølgelig laget med det nye proteinpulveret til Forever; Forever Ultra med sjokoladesmak! NAM!

Kan spises med GOD samvittighet :-)
Nå er det snart leggetid og snart helg! I morgen blir det Ylvis og lørdag er det 17.mai med familien.
Ha en fin helg og fin 17.mai! :-)
Skrevet: 17.04.2014 22:02 © www.lullapus.blogg.no


Det er lengesiden sist jeg blogget merker jeg! Har liksom tatt masse bilder og tenkt jeg skulle dele de, så dukker noe annet opp og da dropper jeg det. Litt kjedelig å bare dele ett kjapt og uinteressant innlegg..
Så da blir det en liten oppdatering nå siden sist!

Det ble en tur til Tenerife med svigers. Kjempe deilig å komme til sol og varme! Å fly er ikke noe særlig gøy enda, men det gikk heldigvis greit.

Jeg var også hos frisøren på Tenerife, aldri turd å gå til frisører utenlands før, men jeg er faktisk mer fornøyd enn jeg har vert hos frisører i Norge! Jeg har blitt lysere og kortere på håret! Kjempe deilig!

Når jeg kom hjem til Norge har det blitt mye juice (det ble mye god mat i syden for å si det mildt!) og så har jeg blitt blodgiver (kanskje!) Har vert på Haukeland og tatt blodprøver så snart får jeg svar på om jeg er brukendes. God gjerning!

Og den største nyheten: jeg og André har kjøpt oss HUS! Ja, tenk det! Det er i Knarvik og har en perfekt beliggenhet. Stort steg for oss, men også kjempe spennende. Gleder meg masse! Og så kommer jeg til å bare ha 10 min til jobb, istedet for 45 min! Det blir deilig det :-)


Nå er vi på nye hytten til svigers og nyter påsken. Håper dere alle har en fin påske! :-D Jeg skal prøve å oppdatere bloggen litt oftere!
Skrevet: 28.01.2014 19:20 © www.lullapus.blogg.no


I helgen ble det slik at jeg kjøpte meg ny bil! Lille poloen min ble solgt og byttet ut med en nyere golf <3 Ahh love it!!


Vi tok tog til Hønefoss fredag kveld, framme i Hønefoss kl 05:00 lørdag morgen. Så sov vi/var våken på togstasjonen til kl 08:00 og kledde på oss og gikk etter GPS'en til bilforhandleren! 20 min senere var vi fremme og inspiserte godbiten. Så tok vi den med oss hjem, kjørte kolonnekjøring over Hemsedal, og så hjemme på kvelden. Det var verdt det!

Jeg er sålangt veldig fornøyd! Den er større en poloen, og større motor, og i tillegg diesel og cruise controll. Luksus :-)

Min tredje bil! Wiiii!
Skrevet: 13.01.2014 09:13 © www.lullapus.blogg.no


Gjett hva jeg har gjort på de siste dagene? INGENTING.

 

På onsdag forrige uke skulle jeg på håndballtrening som vanlig, men med en gang jeg begynte å løpe så gjorde alt i høyrefoten vondt, og jeg gikk haltende derifra. Jeg reiste til kiropraktoren dagen etterpå, og har visst fått meg en skikkelig smell i foten! Hun sa jeg kunne sammenligne det med senebetennelse, og det hadde jeg fått mellom tre bein i foten min. Ikke rart det gjorde vondt å gå! Så da har jeg tilbragt dagene på sofaen, med foten høyt. Veldig kjedelig! 


Jeg er heldigvis på bedringens vei, men bruker krykker fremdeles for å avlaste foten litt. Veeeeeeldig kjedelig! Så da sitter jeg her da, og ser på "Pretty Little Liars" på Netflix. Sett ferdig sesong 2 og snart sesong 3! Haha. 

 

Jeg håper virkelig jeg blir kvitt dette kjappest mulig! Jeg som var så godt i gang med treningen igjen... Fin start på det nye året! 
Krysser fingene for å være tilbake på jobb snarest! 


Slenger med bilde av de søte kaninungene hos mamma og pappa som var veldig glade for å komme ut i snøen og hoppe! :-)

Skrevet: 03.01.2014 21:32 © www.lullapus.blogg.no


Vel, nå som jeg endelig kan blogge fra pc og kan faktisk se hjemmesiden min, så tenkte jeg at det var på tide med en oppussing. Så det kan forekomme litt rot på bloggen her i helgen! Jeg tenker å lage et helt nytt design, men da må jeg jo finne det rette og det er jo ikke lett. Men jeg lar meg inspirere av andre bloggere og håper dere blir like fornøyde som meg når jeg er ferdig, og kanskje drar det litt flere lesere også! :-) 

Jeg deler noen bilder fra nyttårsaften med dere enn så lenge :-)Skrevet: 05.12.2013 09:11 © www.lullapus.blogg.no


Nå som jeg har virkelig opplevd hva aloe vera har gjort med hverdagen min, har jeg bestemt meg for å bli forhandler!

Har du lyst å prøve det ut? Evt. andre produkter fra forever? Send meg en mail, så ordner vi det!

Nå har jeg gått ned hele 10 KILO!!! Jeg tror aloe vera har hjulpet meg i gang og gitt meg mer energi i hverdagen! Uansett så funker det! Jeg er SÅ fornøyd :-)
Skrevet: 29.11.2013 18:09 © www.lullapus.blogg.no


Denne oppskriften fant jeg på juicing.no og tenkte jeg skulle dele den med dere :-)
Perfekt etter trening!

OPPSKRIFT:
2 golden delicious epler
1 appelsin
litt rød paprika
1 cm fersk ingefær
3 cm squash
3 cm agurk
En stilk selleri
1/4 ananas
Alt dette juices

I blenderen tar du:
En håndfull isbiter
3 ss naturell yoghurt (eller soyayoghurt hvis du er vegeterianer)
1/2 banan
Hell over juicen og mix alt i blenderen.

Den var kjempe god og veldig mettende! Mmmm :-)
Skrevet: 19.11.2013 20:12 © www.lullapus.blogg.no


Så gøy med så mye respons på aloe vera innlegget mitt! Takk til alle som delte linken! Håper dere alle vil prøve å drikke aloe vera gel!

I kveld lagde jeg meg en suuuuuper god juice! Den er mer som godis/dessert for det er ingen grønnsaker i den.

Innhold:
(Puttes i juiceren)
1 ananas
1 eple
1/3 sitron
Juices ferdig og puttes i blender sammen med:
1 banan
1 stor håndfull frosne jordbær
2 ss naturell yogurt

Blend og nyt juice-smoothien!

Naaaaaam! Søt, syrlig og super god!
Happy juicing :-)
Skrevet: 17.11.2013 11:46 © www.lullapus.blogg.no


Det har blitt mye prat om aloe vera i det siste, og nå som det har gått 2 måneder siden jeg begynte, er dette hva har jeg opplevd:
- Magen fungerer bra
- Søtsuget er mindre
- Mer energi
- Og jeg er 8 kilo lettere!!

Jeg er så fornøyd, og kommer til å drikke dette så lenge jeg kan. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle gå ned SÅ mye, men jeg ser jo at aloe veraen har gitt meg mer energi og at jeg ikke har noe stort behov for søtsaker.
Jeg trener ikke mer enn 2-4 ganger i uken, med svømming/håndball/fotball eller tur. At jeg orker det velger jeg å tro at er pga aloe vera!
8 kilo lettere og ned en buksestørrelse, på to mnd!

Jeg har VELDIG god plass i de trange høytlivsbuksene mine fra Vero Moda. Jippi!

De fås kjøpt i tre forskjellige smaker og min favoritt er tranebær&eple! Den er veldig god og ikke like søt som den som smaker fersken. Ellers er den med naturell smak helt grei. Smaker bare aloe vera!

Aloe vera er nok noe jeg kommer til å fortsette med så lenge som mulig! Jeg er utrolig glad for at Monica (monicajensen.org) fortalte meg om det!
Skrevet: 20.10.2013 20:45 © www.lullapus.blogg.no


I dag har jeg fått gjort så mye! Søndag er en god dag til å gjøre alt du ikke orker ellers. Vi har støvsuget og vasket huset og jeg har pyntet kofferten min og lakket neglene. Se da!

Dette er en liten trillekoffert vi fikk i gave fra jobben i fjor jul. Den går som håndbaggasje på flyet, og derfor veldig grei når jeg skal på kurs i Oslo i tre dager! Plass til det som trengs!
Siden vi er tre stk fra jobb som reiser, og kanskje med samme koffert, har jeg pyntet min med sommerfugl klistremerker slik at jeg fort kjenner igjen min, og ingen har lik! :-) Lurt? Klistremerkene er kjøpt på ebay!

Disse neglene så jeg på YouTube på Cutepolish sin kanal. De måtte jeg bare prøve! Tok sin tid med hodeskallene, men jeg er kjempe fornøyd :-) og siden vi er i Oktober og det er rosa måned, valgte jeg å bruke tre forskjellige rosafarger rundt øynene, og ta de samme rosafargene på de tre andre neglene :-) så lagde jeg en liten rosa sløyfe på lillefingen for å vise min støtte til Rosa sløyfe aksjonen <3

Hva synes du? :-)


hits