Skrevet: 24.03.2015 20:12 © www.lullapus.blogg.no


Du hadde vel aldri trodd det gikk an å lage marengs uten eggehvite, hadde du?

Der har nemlig mine fellow-veganfriends vert lure og funnet ut at det kan lages av kikert-lake! Say whaaaaat!?

Du trenger:

1 dl lake fra kikerter

1ts sitronsaft

80g melis

2ts vaniljesukker

Begynn med å vispe laken til den begynner å stivne. Ta så i sitronsaft og visp litt til. Ta så i resten av ingrediensene og pisk til den er luftig og stiv, og du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut. (Akkurat som med vanlig eggehvite!)

Fordel som små topper på bakepapir på stekebrett, og sett i ovnen på 100*C i ca 1 1/2 time.

Nyt sprø og luftige marengs!

Nytes med god samvittighet, siden det ikke kommer fra høna :-)

Ooooog når du først har åpnet en boks med kikerter, hvorfor ikke lage hummus av det? Jeg brukte oppskriften til Jamie Oliver, og puttet rødvebeter oppi for litt ekstra smak og en flott farge!

Oppskrift (engelsk):

Basic hummus recipe

2 x 400g cans of chickpeas (reserve the liquid and a few chickpeas for decoration)

4 tsp tahini

2 garlic cloves, crushed

1 tsp crushed sea salt

6 tbsp quality extra virgin olive oil (plus extra for drizzling)

3½ tbsp freshly squeezed lemon juice

Paprika (optional)

Coriander or parsley leaves (optional)

Read more at http://www.jamieoliver.com/news-and-features/features/best-basic-hummus-recipe/#dS12IJUakTkl5HlC.99

Fresh! Kjempe digg pålegg til skiven! Nam!
Skrevet: 12.03.2015 18:24 © www.lullapus.blogg.no


Alpro har mange varianter av yogurt, og nå har de kommet med en ny! Kokos yogurt!

Den er ikke så søt, men har en herlig kokos smak!

Her med blåbær og mørk sjokolade fra IKEA. (De med 60% og 70% kakao er vegansk!)

Nytes i sofaen med god samvittighet :-)

#vegansk #dessert #melkefri #kokos #alpro
Skrevet: 04.03.2015 19:31 © www.lullapus.blogg.no


Siste dag med juice! Hadde egentlig tenkt å ta en dag ekstra, men i dag er jeg sulten og trøtt og det er ikke helt optimalt på kveldsskift. Så i morgen blir det mat <3

Dagens frokost/lunsj:

100 gram blandet salat (mixed greens)

2 cm fersk ingefær

1 pære

1/3 sitron

½ rødbete

Godsaker i juicen: Bitterstoffer stimulerer magesyre som også hindrer uønskete bakterier og virus i kroppen vår. Bitterstoffer stimulerer også leveren til å produsere mer galle, og galleblæren til å sende ut mer galle. Dette gjør at vi kan fordøye fett bedre. Desto eldre vi blir desto viktigere er det å spise bitter mat da evnen til å skille ut fordøyelsessafter går ned. Juicen er også rik på antioksidanter, og leverrensende egenskaper fra både rødbeter og sitron. Ingefær inneholder blant annet gingerols som styrker immunforsvaret og diverse salat- typer er rik på klorofyll, antioksidantene lutein and zeaxanthin, vitamin A og K, som blant annet er viktig for koagulering av blodet.

Dagens middag/kvelds:

2 umoden kiwi (med eller uten skall)

1 gulrot

3 cm ingefær

1/5 squash

¼ sitron

Godsaker i juicesmoothien: Enzymer, vitamin C og A, magnesium, gingerols, antioksidanter, fosfor, kalium, betakaroten.

Tips*

Kiwi kan juices enten med eller uten skall, men mange reagerer med klø i hals og svelg ved inntak av skallet. Kiwi bør heller ikke blendes da knusing av frøene gir en veldig sterk, bitter smak. Derfor er den perfekt til juicing!

Jeg har en banan på lur som jeg skal unne meg i løpet av kvelden. Det er SOS våpenet mitt dersom blodsukkeret faller og jeg blir trøtt. Har ikke brukt det de andre dagene, så det kan komme greit med i dag! Ellers er avokado eller urtete en måte å få sultfølelsen vekk når du er på detox!

Jeg ville belønne meg selv etter endt detox (unnskyldninger, hehe) så i dag tok jeg en ny piercing, wii!

Smiley-piercing! Wii. Yolo!

Ha en fin onsdagskveld videre! :-)
Skrevet: 03.03.2015 17:21 © www.lullapus.blogg.no


Disse to dagene går faktisk veldig bra! Jeg har vert litt småsulten dersom jeg ser andre spiser, men jeg drikker litt vann og tenker at nå er det bare én dag til med juice, så kan jeg gå helgen i møte med god samvittighet :-)

Dagens frokost/lunsj:

10 stykker hele sukkererter

2 buketter med brokkoli

1/4 ananas

1/3 sitron uten skall

2 cm ingefær

Godsaker i juicen: Sukkererter er rike på proteiner og inneholder også vitamin A, B, C og K-vitaminer og mineralene fosfor, jern og kalium. De virker rensende på kroppen og sammen med ingefær og brokkoli er dette en juice som virkelig styrker kroppen!

Middag/kvelds:

½ avokado

2 epler

1/3 sitron

3 cm ingefær

1/3 sitron

1/5 agurk

1 gulrot

Slik gjør du: Juice alle ingrediensene med unntak av avokadoen. Tilsette juice og avokado i blender og blend til glatt.

Godsaker i juicesmoothien: Avokado og agurk er rike på kalium som er et mineral som er veldig viktig med tanke på blodtrykket og dermed hjerte -og karlidelser. Personer med høyt blodtrykk bør spise et kosthold som er rikt på dette mineralet da det senker blodtrykket. Kalium er også viktig for kroppens PH-verdi og er basedannende.

Kroppen kjennes ganske bra ut sålangt, og det er deilig! Jeg er ikke utslitt eller dårlig humør. Helt tipp topp!

Ha en fin tirsdagskveld!
Skrevet: 02.03.2015 17:14 © www.lullapus.blogg.no


Nå i mars måned er det "vegansk vår" som er arrangert av Norsk Vegansamfunn. Det er jo kjempe gøy! Jeg vet om flere vegetarianere som vil prøve en hel måned som veganer.

Jeg spiser nesten bare vegansk, men av og til noen unntak. Fisk kan forekomme en sjelden gang, så jeg kan vel heller kalle meg for "pesceterianer".

Men! I mars blir det bare vegansk! Og jeg har startet måneden med en juice-detox! Juicing er jo så vegansk som det kan bli, og kjøper du økologisk i tillegg får du en stjerne i boken.

Jeg har lastet ned appen til Carina Hultin Dahlmann som heter "3 dagers juice detox" som jeg skal bruke de neste tre dagene.

Fra appen:

" Ordet detox brukes gjerne når målet er å rense kroppen og organene for giftstoffer, men for meg betyr ordet «detox» mer enn dette. En detox er like mye en rensing av sinnet og det mentale og ikke minst en endring av dine usunne matvaner og andre avhengigheter. Planen min er enkel og sammensatt på en sunn måte som du fint kan gjennomføre 1- 4 ganger i året."

Målet mitt er å få en utrensing både psykisk og fysisk. Jeg tror det vil gjøre godt for hele kroppen og hodet å få renset opp innvendig.

Det er 4 måltider per dag. Jeg skal lage dobbel porsjon av to juiceoppskrifter så det blir lettere å ta med seg. I tillegg tar jeg kosttilskudd av aloe vera gel, og plantebasert omega 3, 6 og 9.

Dagens frokost og lunsj er:

1 stk. hjertesalat

1 eple

½ lime uten skall

3 cm ingefær

1 stor gulrot

1/3 grønn squash

Godsaker i juicen: Hjertesalat er rik på kalium, vitamin A og K og antioksidanter. Sammen med leverrensende, styrkende og basedannende lime, ingefær og squash er dette en superjuice. Gulrøtter er rike på betakaroten som virker som en antioksidant og som også fremmer en fin brun farge i huden ved moderat soling.

Middag og kvelds blir juicesmoothie:

1/5 ananas

1 eple

1 gulrot

1 håndfull spinat

1/3 sitron

3 cm ingefær

1 håndfull med frosne skogsbær

Slik gjør du: Juice alle ingrediensene med unntak av bærene. Tilsette juice og bær i blender og blend til glatt.

Godsaker i juicesmoothien: Ananas inneholder fordøyelses enzymet bromelaine og gir en god smak til alle grønne juicer. Spinat er rik på blodrensende klorofyll og energigivende jern. Vitamin C fra bærene vil gjøre at kroppen kan nyttiggjøre seg av jernet i spinaten.

Det er viktig med en lys og lufttett flaske dersom du skal lagre juicen noen timer før du skal drikke den. Jeg lagde alt klart før jeg gikk på jobb, så nå har jeg de stående i kjøleskapet!

Blir du med på vegansk vår i mars? :-)


hits