Skrevet: 22.06.2014 22:09 © www.lullapus.blogg.no


Hei!
Siste tiden har jeg sjonglert mye mellom drikke og matvarer uten kumelk og soya. Jeg har lenge hatt problemer med magen og tenkt at det må være kumelk.
Jeg tok en tur til legen, men de fant ingenting og sa at jeg bare måtte kutte ut kumelk. Jeg gjorde det og ble litt bedre. Men jeg følte ikke at magen var helt på lag med meg likevel.
Så jeg leste at en kunne ta en mat-intoleranse test hos en som er biopat.
Jeg googlet og fant til slutt en dame i Salhus som var blandt annet biopat. Jeg tok kontakt med hun og tok en blodprøve og nå i helgen fikk jeg endelig svar!

Vel, kumelk var riktig, men havre, en av de tingene jeg spiser nesten hver dag ligger øverst på den røde listen.
Det er så sykt kjipt, og at ingen leger kunne fortelle meg dette synes jeg er enda kjipere. Her har jeg gått og ikke skjønt hvorfor jeg blir dårlig, og ingen kunne hjelpe meg.


Jeg er så glad for at jeg kunne ta denne testen og endelig finne ut av ting! Nå kan jeg endelig spise riktig og slipper å være dårlig hele tiden.
Det kommer til å bli tøft og vanskelig, men det er det eneste jeg kan gjøre. Jeg skal passe på hva jeg spiser og holde magen min fornøyd! :-)

Nå begynner en ny hverdag med bedre mat og en bedre kropp! Jippi, endelig!! :-)
Skrevet: 09.06.2014 19:34 © www.lullapus.blogg.no


Jeg prøver å få inn kjøttfri mandag her i hus, og gjerne flere dager også. Så langt går det supert, for det er nesten alltid meg som handler til middagen!

I dag skulle vi egentlig ha juicesmoothie. Kjapt og enkelt, og vi fikk brukt mye rester av frukt og grønnsaker vi hadde liggende. MEN så fant jeg falafler i frysen, jippi! Jeg hadde lyst å lage hjemmelagde, men det hadde tatt mye tid. Så da gjorde vi det enkelt! :-)

Vi brukte:
1 potet
4 gulrøtter
1 1/2 rødløk
Litt mais
Solsikkekjerner

Delte poteten, gulrøttene og rødløken i biter, i en ildfast form med litt olje i. Drysset mais og solsikkekjerner på toppen og så rett i ovnen! Enkel måte å bli kvitt rester fra kjøleskapet!
Lagde også litt bernaisesaus av havremelk til, så det ikke ble så tørt. Men tror en annen saus hadde vert bedre!

Ellers har vi vert flink å gå på tur i dag, helt til en sverm av fluer fant oss. Fluer og mygg er det verste jeg vet når jeg er sliten og svett! Mer irriterende vesen skal man lete lenge etter...
Godt med langhelg har det hvertfall vert! I morgen er det back to work, så er det få uker til SOMMERFERIE og INNFLYTNING! Wow, gleder meg sånn!
Skrevet: 01.06.2014 17:27 © www.lullapus.blogg.no


Siden jeg har virkelig fått sansen for baking og matlaging i det siste, tenkte jeg å dele med dere, det jeg har bakt forrige måned. 

Visste ikke helt hvordan oppsett jeg skulle ha på bildene, så det ble en stor collage!

 

 


Jeg har lagt ut oppskrift på ett par av disse rettene, så hvis du vil ha oppskriften på noe, så kan jeg gjerne dele det :-)I dag er det 1.juni og bare EN MÅNED til vi flytter i nytt hus! Det blir så sykt spennende, og nytt! For både meg og André, det er jo mye større enn det vi er vant til. Jeg gleder meg masse!

 

I morgen kommer en ny uke og nye muligheter, håper du nyter søndagen i finværet! <3

 

#mat #oppskrift #bake #matlaging #melkefri #kjøttfri #sukkerfri #sunnere #grønnsaker #juice #smoothie #bær #frukt


hits