Skrevet: 10.01.2015 01:50 © www.lullapus.blogg.no


Yay, fredag er pizzadag!

Her har jeg brukt halvferdig NÅ- pizzabunn, pizzasaus, paprika, mais, marinert sopp og skiver av noe som heter nuttolene. Til "ost" lagde jeg en hvit saus av smør, mel, soyamelk, diverse krydder og næringsgjær!

Det ble skikkelig godt med masse smak, og falt i smak hos hele familien! Veganmat er ikke så verst!

Jeg er ikke så flink å blogge for tiden, har mye å tenke på. Men jeg skal legge ut oppskrifter på veggismaten jeg lager, så blir ikke bloggen helt tom :-)

Ha en fin helg og takk for at du titter innom! <3
Skrevet: 26.12.2014 00:54 © www.lullapus.blogg.no


Hei og hopp og takk for at du titter innom bloggen min, selv når jeg ikke har skrivd noe på en stund!

Tenkte å dele noen bilder fra min kjøttfri, melkefri og eggfri julaften! Til dere skeptikere; det går faktisk an å spise en riktig god julemiddag uten kjøtt.

Frokosten min var skive med "servelat" og veggerøre. Mmm!

Lunsj ble quinoagrøt lagd på soyamelk og vaniljesoyayoghurt. Jeg er allergisk mot ris, derfor ble quinoagryn redningen. Veldig godt!

Julemiddagen, åh jeg er så fornøyd med den!! Nøttestek med potet, kålrabistappe (med soyafløte) og rødkål. Nøttestek er den mest tidkrevende veggismiddagen jeg har laget, men det var SÅ verdt det! Og når de andre i familien fikk smake hvor godt det var, aner det meg at dette ikke blir siste gang jeg laget dette. Himmelsk!

Sist, men ikke minst, dessert! Her er det rester fra quinoagrøten som har stått i kjøleskapet og blitt puddig, med deilig bringebærsaus oppå. Kjempe godt!

Jeg ble altså stappmett, og det er så deilig å sitte å kunne spise med resten av familien selv om jeg ikke spiser det samme.

Håper dere har hatt en fin julaften! God jul og takk for at dere titter innom <3
Skrevet: 24.09.2014 19:28 © www.lullapus.blogg.no


Dette er noe jeg ikke har laget på lenge! Men i dag var jeg så sulten at jeg måtte lage noe skikkelig godt. Og det ble det!

Dette ble en stor middag til meg og en god lunsj til i morgen.

Ingredienser:

-1/2pk soyafarse

-1 gulrot i biter

1/4 hakket løk

Stekes sammen med litt tacokrydder.

- Isbergsalat

- 1/3 mango

-1bx ananas i biter

- litt mais

-1/4 paprika

-1/3 agurk

-1/3 squash

Topping:

- Most avokado

- Naturell alproyogurt

- Tacosaus

- Pinjekjerner

Det ble kjeeeeeempegodt, gleder meg allerede til lunsj i morgen :-)
Skrevet: 19.09.2014 22:08 © www.lullapus.blogg.no


Vel, siden jeg ikke tåler kumelk, egg og diverse andre ting, så tar jeg ingen sjangser i familiebesøk. Derfor lager jeg TO veganske kaker som jeg kan ta med! Lager jeg bare én er jeg redd jeg spiser opp hele selv. Neida. Joda.

 

Første kake ut er "Tiramisu-ostekake med oreobunn" som jeg fant oppskriften til HER. Jeg har smakt på røren og den smaker nomnomnom, så jeg satser på at hele kaken smaker godt. Jeg kan gi dere en tilbakemelding på det i morgen!

Til topping har jeg valgt å lage kokoskrem og så drysse litt kakaopulver over, for jeg tåler jo ikke havre, eller kunne jeg brukt søt havrefløte, men jeg fant ikke søt soyafløte. Så da er kokoskrem redningen <3 


Jeg kan ikke ta den ut av formen før i morgen, skal prøve å huske på å ta bilde!


Neste kaken er Møllerens sjokoldekake! Dette er den gamle pakken, så den er vegansk og har ingen meieriprodukter tilsatt! MEN, den nye pakken deres er tilsatt egg! WHY?! Jeg sikret meg heldigvis to pakker av denne før de gikk ut! Toppingen her bruker jeg smeltet melkefri sjokolade (Dronningsjokoladen er VEGANSK!), litt melis, litt smeltet smør, og litt soyamelk. Gleder meg til å smake den på kaken i morgen! 

 

Så må jeg bare vise dere verdens søteste kjøkkenforklé som jeg bruker når jeg baker! Jeg fikk det til bursdagen av Karoline!


Duckface, I know. Men se så søøøøt og prikkete!

 

Nei, nå er kakene i kjølen, så da er det bare å legge seg! Så må jeg finne noe å gå med i besøket, for besteforeldrene mine vet ikke at jeg har tattoveringer... Å finne noe å gå med når vi skal til de er stress! Haha, jaja, det er min egen feil. 

 

God natt og god helg! <3

 

#bake #baking #melkefri #eggfri #vegan #vegansk #kaker #tiramisu #oreo #sjokoladekake #kjøkken #husmor 

 
Skrevet: 16.09.2014 18:17 © www.lullapus.blogg.no


Trodde du ikke det gikk an å lage vafler uten egg og kumelk? Tro om igjen! Her kommer en oppskrift på verdens beste vafler! Oppskriften er lånt fra Veganeren.com

- 2,5dl soyamelk, gjerne med vaniljesmak

- 1dl vegansk margarin eller nøytral olje (jeg brukte rapsolje)

- 4dl mel (jeg brukte speltmel)

- 2 toppede ts bakepulver

- 1/2 ts salt

- 2-3ss sukker (kan sløyfes)

- 1ts vaniljesukker, kan sløyfes om du bruker melk med vaniljesmak

- 1/2-1ts kardemomme

- Kanel om ønskelig

Bland det tørre og våte hver for seg. Bland så sammen og la stå en halvtime, hvis du klarer vente. Gjerne lenger også.

Stek og nyt <3

Tina Helen og André syns de ble kjeeeeempe gode! Så da kan jeg lage de flere ganger, jippi!
Skrevet: 31.08.2014 19:43 © www.lullapus.blogg.no


Nå er jeg gått over til nesten 100% veganmat, og jeg elsker det! Jeg elsker jo å stå på kjøkkenet, så at mye av maten må lages fra bunn gjør meg ingenting!

I går lagde jeg denne lasagnen for andre gang og denne gangen ble den mye bedre. Til og med A synes at den var god, og han er ikke fan av veganmat!

Ingredienser til en stor form:

- 1 pakke soyafarse (jeg brukte soy4you, lag til som pakken henviser)

- 1 stor hakket løk

- 4 hvitløksfedd presset

- 1/2 beger Tofutti kremost naturell

- 2 store gulrøtter revet

- 1-2 bokser hakkede tomater (gjerne ferdig krydret)

- 1 glass pastasaus (jeg brukte Dolmio)

- 1 ss pizzakrydder

- Annet krydder etter smak (jeg brukte salt, pepper, hvitløkspulver og chilipulver)

- 1 pk speltlomper (Du kan bruke pasta hvis du vil, men jeg brukte lomper pga. allergi)

"Ostesaus"/Becamélsaus:

- 3ss vegansk margarin

- 4ss hvetemel

- 1l soyamelk usøtet

- 1/2 ts muskat

- 1ts salt

- 1/2 ts pepper

- 4ss næringsgjær, dette for å gi ostelignende smak (jeg bruker Bjäst)

"Kjøttsaus":

Stek hvitløk og løk i olje. Hvis du bruker frossen farse, stek den også nå.

Tilsett resten av ingrediensene og la alt småkoke i en halvtimes tid, eller lenger. Bruker du soy4you, tilsett denne de siste 5min slik at den får blitt blandet inn.

Hvit saus:

Smelt smøret i en gryte, tilsett melet og visp godt. Ha i soyamelken litt etter litt ellers klumper den seg!

Når all melken er tilsatt kan du ta i krydderet og næringsgjæret. La småkoke i 5min. Rør hele tiden for ellers brenner den seg fort!

Ta frem en stor ildfast form. Legg kjøttsausen i tynt lag i bunn, ta over hvit saus og legg på 4 speltlomper fordelt utover. Gjenta en gang til og avslutt med kjøttsaus og hvit saus på toppen. Denne blir ett slags "ostelokk".

Stek midt i ovnen på 200grader i ca 20 min, til ostelokket har stivnet.

Server med salat, lyse rundstykker eller det du vil.

Jeg stekte lyse rundstykker, smørte med vegansk smør og krydret med hvitløkspulver. :-)
Skrevet: 22.06.2014 22:09 © www.lullapus.blogg.no


Hei!
Siste tiden har jeg sjonglert mye mellom drikke og matvarer uten kumelk og soya. Jeg har lenge hatt problemer med magen og tenkt at det må være kumelk.
Jeg tok en tur til legen, men de fant ingenting og sa at jeg bare måtte kutte ut kumelk. Jeg gjorde det og ble litt bedre. Men jeg følte ikke at magen var helt på lag med meg likevel.
Så jeg leste at en kunne ta en mat-intoleranse test hos en som er biopat.
Jeg googlet og fant til slutt en dame i Salhus som var blandt annet biopat. Jeg tok kontakt med hun og tok en blodprøve og nå i helgen fikk jeg endelig svar!

Vel, kumelk var riktig, men havre, en av de tingene jeg spiser nesten hver dag ligger øverst på den røde listen.
Det er så sykt kjipt, og at ingen leger kunne fortelle meg dette synes jeg er enda kjipere. Her har jeg gått og ikke skjønt hvorfor jeg blir dårlig, og ingen kunne hjelpe meg.


Jeg er så glad for at jeg kunne ta denne testen og endelig finne ut av ting! Nå kan jeg endelig spise riktig og slipper å være dårlig hele tiden.
Det kommer til å bli tøft og vanskelig, men det er det eneste jeg kan gjøre. Jeg skal passe på hva jeg spiser og holde magen min fornøyd! :-)

Nå begynner en ny hverdag med bedre mat og en bedre kropp! Jippi, endelig!! :-)
Skrevet: 09.06.2014 19:34 © www.lullapus.blogg.no


Jeg prøver å få inn kjøttfri mandag her i hus, og gjerne flere dager også. Så langt går det supert, for det er nesten alltid meg som handler til middagen!

I dag skulle vi egentlig ha juicesmoothie. Kjapt og enkelt, og vi fikk brukt mye rester av frukt og grønnsaker vi hadde liggende. MEN så fant jeg falafler i frysen, jippi! Jeg hadde lyst å lage hjemmelagde, men det hadde tatt mye tid. Så da gjorde vi det enkelt! :-)

Vi brukte:
1 potet
4 gulrøtter
1 1/2 rødløk
Litt mais
Solsikkekjerner

Delte poteten, gulrøttene og rødløken i biter, i en ildfast form med litt olje i. Drysset mais og solsikkekjerner på toppen og så rett i ovnen! Enkel måte å bli kvitt rester fra kjøleskapet!
Lagde også litt bernaisesaus av havremelk til, så det ikke ble så tørt. Men tror en annen saus hadde vert bedre!

Ellers har vi vert flink å gå på tur i dag, helt til en sverm av fluer fant oss. Fluer og mygg er det verste jeg vet når jeg er sliten og svett! Mer irriterende vesen skal man lete lenge etter...
Godt med langhelg har det hvertfall vert! I morgen er det back to work, så er det få uker til SOMMERFERIE og INNFLYTNING! Wow, gleder meg sånn!
Skrevet: 01.06.2014 17:27 © www.lullapus.blogg.no


Siden jeg har virkelig fått sansen for baking og matlaging i det siste, tenkte jeg å dele med dere, det jeg har bakt forrige måned. 

Visste ikke helt hvordan oppsett jeg skulle ha på bildene, så det ble en stor collage!

 

 


Jeg har lagt ut oppskrift på ett par av disse rettene, så hvis du vil ha oppskriften på noe, så kan jeg gjerne dele det :-)I dag er det 1.juni og bare EN MÅNED til vi flytter i nytt hus! Det blir så sykt spennende, og nytt! For både meg og André, det er jo mye større enn det vi er vant til. Jeg gleder meg masse!

 

I morgen kommer en ny uke og nye muligheter, håper du nyter søndagen i finværet! <3

 

#mat #oppskrift #bake #matlaging #melkefri #kjøttfri #sukkerfri #sunnere #grønnsaker #juice #smoothie #bær #frukt
Skrevet: 03.05.2014 16:00 © www.lullapus.blogg.no


Dette ble kveldskosen i går! Så utrolig friskt og godt! 

 

 

Jeg gikk ut i fra denne oppskriften på bloggen til Linda Stuhaug, men brukte litt andre ingredienser:

2 porsjoner:

250g frosne bringebær
1 banan
125g laktosefri yogurt
En skvett rismelk
3 ss sukrinmelis

 

Bland alle ingrediensene og miks med en stavmikser! Super lett, og det smakte kjempe godt!

  

Neste gang vil jeg prøve med en annen frukt, kanskje ananas! Mmm!

 

Ha en fin dag videre!

#sorbeis #hjemmelaget #is #sorbe #bringebær #banan #laktosefri #frukt #bær #sunnere #jordbær #nam #frisk 
Skrevet: 02.05.2014 22:28 © www.lullapus.blogg.no


Er det noen som inspirerer meg mye til matlaging for tiden, så er det Linda Stuhaug. Jeg har bladd igjennom bloggen hennes ofte de siste dagene for å se etter noe fristende å lage. Men ALT er jo så fristende! Men i går måtte jeg lage noe som jeg ikke har prøvd meg på før, nemlig havrekjeks. 

 

Det som er så greit med oppskriftene til Linda, er at de kan gjøres både glutenfri, melke og\eller laktosefri, og mange er uten egg! Allergivennlig med andre ord :-)

 

Jeg gikk ut i fra denne oppskriften, men bruke litt andre ingredienser:
 

 

De ble kjempe gode, men neste gang prøver jeg å lage de litt tynnere sånn at de blir enda mer sprø! Øvelse gjøre mester :-)

 

Håper dere har en fin helg! I morgen kommer oppskrift på brinebær-sorbé jeg har prøvd meg på! 
Skrevet: 18.03.2014 21:33 © www.lullapus.blogg.no


Vil du prøve en ny vri på havregrøten din? Denne lager du kvelden før, setter i kjøleskapet over natten, og nyter til frokost dagen etter!


Ingredienser:
3/4 dl havregryn
3/4 dl melk (jeg bruker mandelmelk)
3/4 dl yogurt naturell (jeg bruker naturell soyayogurt men er også god med blåbær-soyayogurt!)
1/2 banan most
Kanel etter behov

Mos alt i sammen, ta plastfolie over, og sett i kjøleskapet til dagen etterpå!


Du kan selvfølgelig toppe med bær eller nøtter før du spiser den, hvis du ønsker det!

Denne lagde jeg i kveld, gleder meg til å smake i morgen!
I går lagde jeg med blåbær-soyayogurt og den var kjempegod! Blåbær og banan går faktisk veldig godt sammen :-)

Jeg har brukt soyaprodukter eller andre melketyper som ikke er fra ku-melk, fordi jeg har fått allergi mot ku-melk. Litt kjedelig, men jeg klarer meg bra uten! Det finnes så mye forskjellig en kan bruke isteden, og så kan du spise det med litt bedre samvittighet, ovenfor deg selv, og kua :-)
Skrevet: 23.01.2014 19:39 © www.lullapus.blogg.no


Jeg googlet etter middagstips i dag, og kom fram til en oppskrift på rimi.no, nemlig brokkoliburger! Jeg har aldri hørt om det før, så jeg måtte jo nesten prøve det ut!

Jeg er ikke 100% vegetarianer, men jeg liker veldig godt å lage mat uten kjøtt og med mer grønnsaker. Og jeg velger gjerne kjøttfritt dersom jeg kan! Da kan jeg spise det med ekstra god samvittighet :-)

 

 

 

Start med å koke opp risen. Del så brokkolien i biter og kok til de er såvidt møre (ca 3-4 min)
Når brokkolien er ferdig, ta den i en sil eller dørslag og skyll med kaldt vann. Hell over i en bolle og ta frem stavmikseren. Mos mesteparten.

Bland inn risen og resten av ingrediensene.(Bruker du buljongterning må du selvfølgelig knuse den til pulver først!)
Arbeid deigen med en tresleiv til du har en fin og lysegrønn farse.
La hvile i ca 15 min. Form så store burgere og stek i olje til de er gyldne på begge sider.

 

 

 For å toppe hele måltidet, kan du jo lage hjemmelagede hamburgerbrød til! Jeg la burgerene mine i kjøpte hamburgerbrød (Fiberrik) med ketsjup og litt grillkrydder på. 

Dette mettet veldig godt! Det ble ca seks burgere, så nå har jeg til lunsj og middag i morgen!

 

Neste gang ville jeg kanskje brukt litt mer krydder i farsen, for å få litt mer smak. Du bestemmer selv :-)

 

#middag #vegetar #kjøttfri #brokkoliburger #grønn #godt #havregryn #brokkoli #sunn #grønnsaker #burger
Skrevet: 14.01.2014 16:22 © www.lullapus.blogg.no


Sunnere pannekaker, som er søte, gode og proteinrike!

  

Her har jeg brukt mandelmel for det er sunnere og søtere enn vanlig mel, men du kan selvfølgelig bruke annet mel om du ønsker det!


Bland alt sammen til en fast røre, stek små lapper med litt smør i pannen.  

Denne oppskriften gir ca 5 små lapper. Nam! 

Passer fint til frokost eller mellommåltid hvis du har lyst på noe søtt og godt.


#banan #pannekake #lapper #baking #frokost #proteiner #godt #bananpannekake #mandelmel #søtt #sukrin


hits